Toa Payoh Library is a creative intervention of an existing library which aims to enhance the culture, heritage and memory of Toa Payoh town.  Architects and Designers, Space IT Design + Planners Pte Ltd created a sanctuary for the community to enjoy, using injections of colour on the floor.  A combination of colours from the Artisan and Botanic collections were selected with large customised triangle tiles resulting in an added dimension of interest and a truly unique design.

OBJECT:
LOCATION:
Toa Payoh Library
Singapore
AREA:
ARCHITECT:
126 m2
Space IT Design + Planners
Download Project Details
Download
Request All Samples
OBJECT:
LOCATION:
Toa Payoh Library
Singapore
AREA:
ARCHITECT:
126 m2
Space IT Design + Planners
Download Project Details
Download
Request All Samples

Floors included in this project

Artisan

Ecru

Heavy Commercial: 33 | Warranty: 15 Years

rolls 102738

tiles 102788

SHORT WEFT 106211 (SHORT WEFT)

LONG WEFT 106209 (LONG WEFT)

Artisan

Malachite

Heavy Commercial: 33 | Warranty: 15 Years

rolls 103571

tiles 103573

Botanic

Ivy

Heavy Commercial: 32 | Warranty: 10 Years

rolls 102670

tiles 102980

Botanic

Cilia

Heavy Commercial: 32 | Warranty: 10 Years

rolls 102673

tiles 102825

Botanic

Osier

Heavy Commercial: 32 | Warranty: 10 Years

rolls 102674

tiles 102826

Botanic

Picea

Heavy Commercial: 32 | Warranty: 10 Years

rolls 102672

tiles 102824

  • Toa Payoh Library, Singapore - Gallery (1)
  • Toa Payoh Library, Singapore - Header (2)
  • Toa Payoh Library, Singapore - Gallery (3)
  • Toa Payoh Library, Singapore - Gallery (4)